Nieuws

GoodChoice
Nieuws
AVc: minder auto- en fietsendiefstallen

Vorig jaar is 96.507 keer aangifte gedaan van fietsendiefstal, een daling van 10 procent ten opzichte van 2015. Dat maakt de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (Avc) bekend.
Omdat van fietsendiefstal niet altijd aangifte gedaan wordt, schat AVc is dat het werkelijke aantal fietsdiefstallen wel drie tot vier keer zo hoog kan zijn. Toch gaat het met deze vorm van criminaliteit de goede kant op. Dat komt onder andere door de inzet van lokfietsen en extra toezicht en handhaving op plaatsen waar veel fietsen gestolen worden. Daardoor konden duizend aanhoudingen op heterdaad worden verricht, waarvan een preventieve werking uitgaat. Ook volgen steeds meer mensen het advies op om een tweede slot te gebruiken, waarmee de fiets aan bijvoorbeeld een lantaarnpaal vastgemaakt kan worden.
Ook het aantal aangiftes van autodiefstal blijft afnemen. In januari en februari waren er 1374 aangiften, in dezelfde periode in 2015 verdwenen er nog 1611 auto’s. Volgens AVc blijken beveiligingsmaatregelen hun vruchten af te werpen. Als ook diefstallen van caravans, vrachtwagens, bromfietsen en bussen worden meegerekend is er sprake van een totale daling van 15,2 procent.

%d bloggers liken dit: