Blog

De AOV voor Medisch Specialisten

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor Medisch Specialisten.

Een AOV is Maatwerk

Net als medisch specialisten zelf, zijn arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) er in allerlei hoedanigheden. Het is dan ook niet overdreven om te zeggen dat het iedere keer weer maatwerk is om de juiste AOV voor onze cliënten te vinden. Wanneer wij een AOV afsluiten voor een medisch specialist (of de specialist adviseren/helpen bij het afsluiten) hebben wij twee speerpunten in onze dienstverlening.

Enerzijds willen wij die AOV samenstellen die zo scherp mogelijk uw specifieke situatie op gezonde wijze afdekt. Anderzijds streven wij ernaar u niet te belasten met het door u zelf moeten uitzoeken van zaken waar u geen tijd (en waarschijnlijk vrij weinig interesse…) voor hebt.

Dit betekent dat wij bij onze begeleiding altijd maatwerk leveren en u volledig ontzorgen. We willen u in dit artikel meer vertellen over de achtergrond van de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor medisch specialisten. Want het is altijd goed om al eens na te denken over welke risico’s u afgedekt wilt zien worden. En in hoeverre u deze zaken dan gedekt wilt zien worden. Natuurlijk kunnen omstandigheden ook nog eens veranderen. Bijvoorbeeld de samenstelling van gezin/huishouden, uw inkomen of uw werkzaamheden. Omdat een AOV bij ons altijd maatwerk is, groeit uw AOV met u mee!

Waar moet U op Letten bij het Afsluiten van een AOV?

Bij het begeleiden van een specialist naar het afsluiten van een AOV, zijn er heel veel vragen die beantwoord moeten worden.

  • Vragen op het gebied van uw carrièreplanning of welke veranderingen u misschien verwacht in uw persoonlijke situatie.
  • Vragen of u zich prettig voelt bij wat meer een eigen buffer opbouwen of juist een hogere dekking.
  • Vragen over zaken die u wel of juist niet wilt verzekeren.
  • Vragen over kosten van een verzekering.
  • Vragen over wanneer u een uitkering zou willen ontvangen.

Omdat deze vragen voor iedereen andere antwoorden opleveren, is een AOV maatwerk. De situatie van een alleenstaande specialist in een huurwoning, is heel anders dan die van een specialist met koopwoning en gezin. Ook zijn er grote verschillen in buffers en in andere vormen van inkomen. Wij vragen u daarom altijd naar uw huidige situatie en naar veranderingen die nu al te voorzien zijn. Wij kunnen u helpen bij het stellen van de juiste vragen om uw situatie in kaart te brengen zodat we uw situatie gericht in kaart brengen.

Wat zijn de Kosten voor een AOV voor een Medisch Specialist

Natuurlijk wilt u dan ook weten waar u financieel aan toe bent.

De premiebedragen kunnen heel sterk afwijken. Uw premie is geheel afhankelijk van de hoogte en de duur van de uitkering die u wilt ontvangen in gevallen dat u deze nodig heeft. Een premie kan daarom beginnen rond de 200 euro voor een lagere dekking maar ook flink hoger uitvallen wanneer u meer zekerheid wenst.

Soms zijn er ook andere manieren om risico’s af te dekken zodat u deze niet via een AOV hoeft te verzekeren. Wij denken graag met u mee om er zeker van te zijn dat u geen zaken verzekert die u eigenlijk niet nodig hebt. Want oververzekerd zijn, dat is gewoon zonde van uw geld.

Kan Ik mijn Premie van de Belasting Aftrekken?

De premies die u aan de verzekeraar betaalt, zijn feitelijk een vorm van uitgesteld inkomen. Immers, u legt via de verzekeraar geld opzij dat u later kunt ontvangen wanneer u het nodig heeft. Om deze reden is het mogelijk om de maandelijkse premies af te trekken. Dit doet u niet als kosten in uw onderneming maar dit doet u via uw inkomstenbelasting. Wij kunnen u ook hierin bijstaan en u ondersteunen bij uw aangiftes.

Hoe kom Ik meer te Weten over de AOV voor Medisch Specialisten?

U kunt bij ons een vrijblijvend adviesgesprek plannen. Ons kantoor heeft het bijstaan van medisch professionals als specialisme. U treft bij ons dus altijd een adviseur met enerzijds veel kennis van het onderwerp en anderzijds een schat aan ervaring.

In het gesprek nemen we samen uw persoonlijke situatie door en kunnen wij u adviseren in de meest passende en meest voordelige oplossing.

Vanzelfsprekend is dit eerste contact geheel vrijblijvend en zit u nergens aan vast. U kunt ons via mail of telefoon bereiken om zo eenvoudig een eerste afspraak in te plannen en zo zorgeloos uw AOV regelen.

Meer informatie? Wij helpen graag!

Graag bespreken wij met u wat uw wensen en doelen zijn, om vervolgens verschillende mogelijkheden uit te lichten die het beste bij uw situatie passen. Neem contact met ons op via 030 – 225 74 55