Nieuws

GoodChoice
Nieuws
De donkere wintermaanden

De donkere maanden van oktober tot maart kennen zo hun eigen risico’s. Wat zijn uw schadeverzekeringen waard als u een claim indient? Wij gaan graag voor u na of de dekkingen nog aan uw wensen voldoen.

Zowel voor brand als inbraak zijn de wintermaanden risicovoller dan de rest van het jaar. Inbrekers willen graag ongezien hun gang gaan en dat lukt beter als het ’s avonds donker is. De inbraakpiek is tijdens de kerstdagen wanneer veel mensen bij familie op bezoek zijn. De meeste woningbranden vinden tijdens de jaarwisseling plaats. Door vuurwerkschade ligt het aantal claims dan drie tot vier keer zo hoog. In de wintermaanden vormen bovendien open haard en kaarsen een brandrisico.

Een ander winterrisico is de autokraak. Het blijkt dat in de wintermaanden 20 procent meer auto’s worden opengebroken dan in de rest van het jaar. Met de auto is het bovendien oppassen als het gaat vriezen en sneeuwen. In de winter neemt de kans op autoschade met maar liefst 60% toe.

Met de winter voor de deur doet u er goed aan uw schadeverzekeringen eens door te laten lichten op dekking en premie. Wij gaan voor u na of u nog goed verzekerd bent en of u niet te veel betaalt. (Bron: FTP webnieuws)

%d bloggers liken dit: