Nieuws

GoodChoice
Nieuws
Duidelijkheid over schenkingsvrijstelling

De tijdelijk hogere schenkingsvrijstelling van 100.000 euro geldt ook voor woningen in aanbouw, waarvan de eerste termijn in 2014 wordt voldaan. De schenking moet wel in 2014 zijn overgemaakt.

Dat heeft minister Stef Blok laten weten in antwoord op vragen van Tweede Kamerlid Henk Krol. Bij het kopen van een woning in aanbouw wordt de aankoopsom vaak in delen betaald. Wie aan het eind van dit jaar een nieuwbouwwoning koopt, zal in 2015 nog bouwtermijnen moeten betalen. De verruimde schenkingsvrijstelling loopt echter tot 1 januari 2015. Naar de letter van de wet kan de vrijstelling dus niet meer gebruikt worden voor die termijnen. Maar het kabinet toont coulance, zo schrijft Blok. De schenkingsvrijstelling geldt in die gevallen dus toch.

Ook over de schenkingsvrijstelling en verbouwingen is nu meer duidelijkheid. Netwerk Notarissen suggereerde onlangs dat kopers van een klushuis nog tot en met 2016 de tijd hebben om hun huis te kopen en op te knappen, als zij willen profiteren van de tijdelijk verhoogde schenkingsvrijstelling. Het kabinet heeft nu aangegeven dat dat niet klopt. De verhoogde schenkingsvrijstelling geldt voor deze groep alleen als zij de schenking in 2014 hebben ontvangen én zij al in 2014 eigenaar zijn van deze te verbouwen woning. (Bron: FTP webnieuws)

%d bloggers liken dit: