Nieuws

GoodChoice
Nieuws
Haast geboden voor 2017 hypotheek
06 nov 2017

Haast geboden voor 2017 hypotheek

By There are no tags 0 comments

Consumenten die van plan zijn dit jaar nog een huis te kopen, moeten rekening houden met de eindejaarsdrukte bij geldverstrekkers.

Banken en verzekeraars waarschuwen dat als een hypotheekaanvraag niet volledig is verwerkt in 2017, de hypotheeknormen van 2018 mogelijk gelden.

De hypotheeknormen van 2018 kunnen ertoe leiden dat er een minder hoge hypotheek afgesloten kan worden. Een hypotheekverstrekker meldt: “Anders dan in sommige media is gemeld, gaat voor veel mensen, en vooral voor hypotheken tot de NHG-grens, gelden dat ze op basis van de normen 2018 minder kunnen lenen dan op basis van de normen 2017. In een groot aantal situaties kunnen mensen al snel 4.000 tot 6.000 euro minder lenen. In sommige gevallen kan dit betekenen dat een hypotheek wel haalbaar is volgens de normen van 2017, maar niet op die van 2018. Wanneer er dan niet extra spaargeld achter handen is, kan dit zelfs betekenen dat men het huis niet kan kopen.”

Voor wie zeker wil zijn dat de normen van 2017 gelden voor de hyotheek, is het van belang dat het gehele hypotheekaanvraagtraject nog in 2017 doorlopen wordt. Het passeren van de hypotheekakte kan dan wel in 2018 plaatsvinden. Het gehele traject houdt in: dat de geldverstrekker na het uitbrengen van het renteaanbod eerst alle benodigde documenten binnen moet hebben om vervolgens de hypotheek te kunnen beoordelen en uiteindelijk een bindende offerte uit te brengen. Tussen het moment van het uitbrengen van een renteaanbod en een bindende offerte kan al snel enkele weken zitten.

%d bloggers liken dit: