Nieuws

GoodChoice
Nieuws
Hypotheekrentes blijven dalen
20 apr 2015

Hypotheekrentes blijven dalen

By There are no tags 0 comments

Hypotheekrentes gaan nog steeds verder omlaag. De gemiddelde NHG-hypotheek met een looptijd van tien jaar is nog maar een fractie verwijderd van de grens van 2,5%. Leningen met een looptijd van twintig jaar naderen de grens van 3%.

Dat blijkt uit cijfers van een hypotheekketen. De hypotheekrentes staan op het laagste niveau ooit door het extreem ruime monetaire beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Vorig jaar daalde de rente van een NHG-hypotheek al met een vol procentpunt. In de eerste drie maanden van dit jaar is er nog eens 0,45 procentpunt vanaf gegaan. De rente op een hypotheek met een looptijd van twintig jaar ging vorig jaar ook met een procentpunt omlaag en daalde in de eerste maanden van dit jaar nog eens met 0,7 procentpunt.

Sommige hypotheekaanbieders zijn bij tienjaarshypotheken al onder de grens van 2,5% gedoken. De tarieven van hypotheken zonder Nationale Hypotheekgarantie liggen aanmerkelijk hoger. Bij een lening van 103% van de waarde van het huis is de laagste rente bij een tienjaarlening op dit moment zo’n 3,09%. Bij een lening met een looptijd van twintig jaar is dat 3,59%.

Bron: FTP Webnieuws

%d bloggers liken dit: