Nieuws

GoodChoice
Nieuws
Nederlandse bedrijvigheid groeit
07 aug 2017

Nederlandse bedrijvigheid groeit

By There are no tags 0 comments

In de eerste helft van 2017 is de Nederlandse bedrijvigheid met 2,4 procent harder gegroeid dan een jaar geleden. Dat blijkt uit de nieuwste Kwartaalmonitor van bedrijfsinformatiespecialist Graydon.
In de eerste jaarhelft van 2017 is de bedrijfspopulatie met 61.695 bedrijven gegroeid, een toename met 2,4 procent. Het aantal faillissementen daalde met 23 procent en er zijn 26 procent minder bedrijven stopgezet. Opvallend is dat er 6 procent minder bedrijven gestart zijn. Traditioneel ligt in de eerste jaarhelft het aantal startende bedrijven hoger dan de rest van het jaar. Dat de bedrijvigheid in Nederland nog steeds groeit is dan ook te danken aan de flinke afname van het aantal opheffingen en de daling van het aantal faillissementen.
Alle bedrijfssectoren zijn tijdens de eerste jaarhelft gegroeid in omvang. De sterkste stijging van de netto-groei is gevonden bij de Landbouw en Visserij (+62%) gevolgd door de Vastgoedsector (+35%) en de Bouw (+34%). De netto-groei is in drie sectoren afgenomen: Transport en Logistiek (-19%), Financiële Instellingen (-10%) en Energiebedrijven (-8%). Noord- en Zuid-Holland samen zijn verantwoordelijk voor de helft van de groei van de bedrijvigheid.

%d bloggers liken dit: