Nieuws

GoodChoice
Nieuws
Premiestijging leidt niet tot meer afgesloten budgetverzekeringen

De premie voor zorgverzekeringen stijgen komend jaar met gemiddeld zo’n tien euro per maand. Dat leidt volgens RTL Z niet tot een run op goedkopere budgetverzekeringen. Volgens de zorgverzekeraars blijft het gros van de consumenten zitten waar ze zitten.

De zes grootste zorgverzekeraars (Zilveren Kruis Achmea, VGZ, CZ, Menzis, DSW en ONVZ) zien consumenten nu niet opvallend vaker een goedkope of budgetpolis afsluiten. Volgens RTL Z ziet VGZ als enige een lichte stijging van het aantal afgesloten goedkope polissen, maar het gaat niet harder dan voorgaande jaren. Zilveren Kruis Achmea ziet geen opvallende trends. Menzis ziet wel een kleine daling van het aantal aanvullende verzekeringen. VGZ ziet zelfs een lichte toename van 3 procent van het aantal aanvullende verzekeringen. Ook bij DSW zegt nog geen procent zijn aanvullende verzekering op. En een half procent sluit dit jaar juist wel een aanvullende verzekering af, terwijl ze die vorig jaar niet hadden.

Zo´n kleine anderhalf procent van de verzekerden kiest voor een lagere dekking en bijna 1 procent wil een hogere dekking. ONVZ ziet een lichte toename van mensen die kiezen voor een lagere dekking, maar die trend begon vorig jaar al. Bij VGZ heeft slechts 1 procent van de verzekerden opgezegd. En nog geen procent heeft de dekking iets verlaagd.

RTL Z vroeg ook naar de verhoging van het eigen risico, wat ook een lagere premie oplevert. Bij Menzis wordt niet vaker voor een hoger eigen risico gekozen. Bij VGZ kiest maar 7 procent van alle verzekerden voor een vrijwillig hoger eigen risico. En zo´n 60 procent daarvan kiest dan voor het maximum van 885 euro. Dit aantal is niet meer dan voorgaande jaren. Ook DSW ziet geen significante wijzigingen.

Onderzoeksbureau Vektis constateert dat de afgelopen tien jaar 66 procent van de verzekerden bij zijn zorgverzekeraar is gebleven. 22 procent is één keer overgestapt. En zo´n 12 procent van de verzekerden is twee of vaker gewisseld van zorgverzekeraar.

%d bloggers liken dit: