Nieuws

GoodChoice
Nieuws
Trend van de week
13 feb 2017

Trend van de week

By There are no tags 0 comments

‘BKR-registratie? Geen probleem’. ‘Wij verwijderen uw BKR-registratie!’ Er staan in het Centraal Krediet Informatiesysteem van het Bureau Krediet Registratie (BKR) 8,5 miljoen Nederlanders geregistreerd.

Daarin staat informatie over het aantal kredieten en over eventuele betalingsachterstanden. Kredietverstrekkers gebruiken die informatie bij een nieuwe kredietaanvraag. Dat betekent soms dat er geen krediet verstrekt wordt. BKR staat bij sommige mensen bekend als ‘dat bureau in Tiel waardoor ik geen lening, hypotheek of telefoonabonnement kan afsluiten’. En dat heeft geleid tot de opkomst van bedrijven die claimen dat ze de BKR-registratie kunnen verwijderen of die toch geld uitlenen ondanks die registratie. In beide gevallen trekt de consument vaak aan het kortste eind. U betaalt hoge kosten voor dubieuze dienstverlening.

BKR registreert slechts de informatie die geldverstrekkers geven. Bent u het er niet mee eens, dan kunt u eerst terecht bij die geldverstrekker. Levert dat niets op dan kunt u bij de geschillencommissie van BKR aankloppen. Voor een goed advies over een verantwoorde lening kunt u uiteraard altijd bij ons aankloppen. https://www.bkr.nl/consumenten/ik-ben-het-oneens-met-mijn-registratie/

%d bloggers liken dit: