Nieuws

GoodChoice
Nieuws
Trend van de week
16 mrt 2017

Trend van de week

By There are no tags 0 comments

De studieschuld van studenten loopt snel op sinds de basisbeurs is afgeschaft. Het vooruitzicht dat uw kind een grote schuld heeft nog voordat hij aan zijn carrière begint, is niet aantrekkelijk. Is er iets aan te doen?
Volgens het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) geeft een uitwonende student gemiddeld 1.120 euro per maand uit, maar dit bedrag kan een stuk hoger liggen als bijvoorbeeld de kamerhuur fors is. Studeert uw kind vier jaar dan is hij dus 53.760 euro kwijt. Duurt de studie wat langer, dan loopt dat vanzelfsprekend op. Uw kind kan door te werken in een deel van zijn onderhoud voorzien. De rest moet deels geleend en deels door u betaald worden. Is uw inkomen laag, dan kan uw kind een aanvullende studiebeurs krijgen die hij niet terug hoeft te betalen.
Wilt u voorkomen dat de studieschuld van uw kind te hoog oploopt, dan kunt u een spaarpot aanleggen speciaal voor zijn studietijd. Hoe eerder u daarmee begint, hoe gemakkelijker u uw doel bereikt. Maar welk bedrag u kunt sparen en wat is de beste spaarmethode? Wij gaan daarover graag met u in gesprek.

%d bloggers liken dit: