Nieuws

GoodChoice
Nieuws
Trend van de week
21 mrt 2017

Trend van de week

By There are no tags 0 comments

Het aantal fietsendiefstallen neemt af. Vooral in plaatsen waar de gemeente sterk inzet op de bestrijding van deze vorm van criminaliteit, zijn veel minder rijwielen gestolen. Toch wordt nog zo’n 1000 per dag geconstateerd: mijn fiets is weg!
In 2016 werd ruim 96.000 keer aangifte gedaan van fietsendiefstal. Omdat heel veel mensen een aangifte achterwege laten, moet dit getal met een factor 3 of 4 worden vermeerderd om een indruk te krijgen van het werkelijk aantal gestolen fietsen. Wat kunt u zelf doen om de kans op diefstal te verkleinen?
– Gebruik ART-goedgekeurde sloten.
– Gebruik meerdere sloten.
– Maak de fiets altijd ergens aan vast.
– Maak bij voorkeur gebruik van een bewaakte stalling.
– Draai uw schuurdeur op slot als uw fiets binnen staat.

Doe bij diefstal altijd aangifte bij de politie. Als u kenmerken van uw fiets heeft genoteerd, zoals framenummer, merk en type, is de kans dat hij teruggevonden wordt groter. Met een fietsverzekering verzacht u bovendien de pijn van het verlies omdat u een aardige schadevergoeding kunt krijgen. De premies van fietsverzekeringen lopen nogal uiteen en hangen sterk af van het postcodegebied. Vraag ons daarom om advies over waar u uw fiets goed en voordelig verzekert.

%d bloggers liken dit: