Nieuws

GoodChoice
Nieuws
Trend van de week
08 mei 2017

Trend van de week

By There are no tags 0 comments

Starters op de woningmarkt hebben het steeds moeilijker. De hypotheekrente is zeker nog gunstig voor de betaalbaarheid, maar prijsstijgingen en krapte in het aanbod hebben een negatief effect. Zijn er nog mogelijkheden voor starters?

Gemiddeld kost een starterswoning nu 193.000 euro. Die prijs is nagenoeg gelijk aan de prijs die starters vlak voor de economische crisis voor hun eerste woning betaalden. De eerste woning is door de prijsstijging minder betaalbaar geworden. Bovendien zijn in de categorie koopwoningen tussen 100.000 en 200.000 euro minder huizen en appartementen beschikbaar dan een jaar geleden. De situatie op de woningmarkt is voor starters dus aan het verslechteren.

Wilt u uw eerste woning gaan kopen, dan is het goed u eerst te oriënteren op uw mogelijkheden. In welke prijsklasse kunt u zoeken gezien uw inkomen? Houdt de bank er rekening mee dat u meer gaat verdienen? Wat kunt u doen om uw leenruimte te verbeteren? En hoe kunnen uw gemeente of uw ouders u helpen? Wij brengen graag uw financieringsmogelijkheden in kaart en zoeken een hypotheek die u op korte en lange termijn voordeel oplevert.

%d bloggers liken dit: