Nieuws

GoodChoice
Nieuws
Trend van de week
08 jun 2017

Trend van de week

By There are no tags 0 comments

Ondanks de aantrekkende woningmarkt, worden nog steeds veel woningen met verlies verkocht. Van de groep kopers die tussen 2006 en 2009 een huis kocht, leed ruim de helft verlies bij de verkoop in 2016 of 2017.

 Daarom pleit de Vereniging Eigen Huis (VEH) voor het behoud van de fiscale restschuldregeling behouden. Nu nog steeds staan er heel veel woningen financieel ´onder water´ in Nederland. Volgens VEH is die regeling belangrijk voor mensen die hun huis met verlies verkopen.

De fiscale restschuldregeling is in 2012 ingevoerd. De regeling houdt in dat mensen voor hun restschuld een speciale lening kunnen afsluiten, waarvan de rente aftrekbaar is. Zo hebben zij een lagere maandlasten als ze ondanks een restschuld verhuizen. Eind dit jaar loopt de regeling af, maar dat probeert VEH dus te voorkomen.

Wij houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de hypotheekmarkt. Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn – is het verstandig om nu te verkopen, heeft u dan een restschuld, hoe kunt u daarmee omgaan – maak dan een afspraak met ons.

%d bloggers liken dit: