Nieuws

GoodChoice
Nieuws
Trend van de week
10 jul 2017

Trend van de week

By There are no tags 0 comments

Voor starters blijft het moeilijk om een woning te kopen. De prijzen stijgen snel en het aanbod aan woningen droogt op. Bovendien zijn de hypotheekregels inmiddels zo, dat je een flink bedrag aan eigen geld moet hebben om de woning en alle bijkomende kosten te betalen.

Toch blijkt dat jongeren (tot 25 jaar) prominent vertegenwoordigd zijn in de groep huizenkopers. Vaak helpen ouders mee om een deel van de kosten te dragen. Die hebben meestal extra geld omdat zij in het verleden flink geprofiteerd hebben van de stijgende woningprijzen en nu hun woning hypotheekvrij hebben en bij verkoop een flinke overwaarde te gelde maken. Cijfers van het Kadaster laten zien dat er ook een groeiende groep huizenkopers is die geen hypotheek meer afsluit bij de aankoop en de woning met eigen geld betaalt. Een luxepositie.

Iedereen heeft zijn eigen situatie en eigen overwegingen om een woning te kopen en financieren. Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn om de huizenmarkt op te gaan? Neem contact met ons op voor een verstandig en deskundig advies.

%d bloggers liken dit: