Nieuws

GoodChoice
Nieuws
Trend van de week
07 aug 2017

Trend van de week

By There are no tags 0 comments

U bent huurder met een middeninkomen en wilt graag verhuizen. Dan is de vraag: gaat u opnieuw huren of wilt u liever kopen? Wat zijn de belangrijkste financiële verschillen tussen kopen boven huren?
Als huurder krijgt u elk jaar een huurverhoging, als woningbezitter kunt u de hypotheekrente geruime tijd vastzetten, waardoor uw maandlasten stabiel blijven. Het kan zelfs zijn dat uw maandlasten bij koop al direct lager uitvallen dan bij huur. De huurprijzen in de vrije sector lopen op dit moment namelijk snel op, terwijl de hypotheekrente nog steeds laag is. Wel stijgen ook de prijzen van koopwoningen rap.
Een koopwoning is een mooie spaarpot omdat u iedere maand aflost en na 30 jaar hypotheekvrij bent. Dat voordeel heeft een huurder niet. De koopwoning kan bovendien in waarde zijn gestegen en dat is dan extra winst. Maar er is ook een risico van waardedaling. Als dat in het begin van de looptijd gebeurt kan het zijn dat uw hypotheek hoger is dan de waarde van uw woning. Bij verkoop blijft u dan zitten met een restschuld.
Wilt u de voor- en nadelen van een eigen woning eens met ons bespreken? Wij informeren u graag en adviseren u bovendien over een passende hypotheek.

%d bloggers liken dit: