Nieuws

GoodChoice
Nieuws
Trend van de week
13 sep 2017

Trend van de week

By There are no tags 0 comments

Overhangende takken, een verkeerd geplaatste schutting of geluidsoverlast: iedereen ervaart weleens overlast van zijn buren. Vaak lossen mensen dit onderling wel op, maar niet altijd. Wat als een conflict leidt tot een rechtszaak?
Gemeenten en woningcorporaties zetten steeds vaker buurtbemiddeling in om conflicten tussen buren op te lossen. Dat is soms echt nodig, want de strijd kan behoorlijk uit de hand lopen. Dat is vooral het geval bij complexe burenruzies waar meerdere problemen en psychische problematiek aan ten grondslag liggen. Volgens het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) nemen complexe conflicten tussen buren toe.
De verhouding met uw buren kan zo verstoord raken dat de rechter eraan te pas moet komen. Maar als u een advocaat inschakelt, betaalt u hem of haar 200 tot 250 euro per uur. Die kostenpost kan enorm oplopen. Met een rechtsbijstandverzekering hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. U kunt dan rekenen op juridische hulp, van advies en bemiddeling tot daadwerkelijke juridische bijstand in een rechtszaak.
Wilt u weten of en welke rechtsbijstandsverzekering voor u geschikt is? Neem dan contact met ons op voor advies.

%d bloggers liken dit: