Nieuws

GoodChoice
Nieuws
Trend van de week
16 apr 2018

Trend van de week

By There are no tags 0 comments

De regels voor de arbeidsmarkt gaan weer op de schop. Minister Koolmees van Sociale Zaken wil het onder meer voor werkgevers makkelijker maken om mensen te ontslaan.

 

Op dit moment kan een werknemer alleen worden ontslagen als aan één van acht ontslaggronden volledig wordt voldaan. Een grond is als een arbeidsplaats om bedrijfseconomische redenen vervalt, als de werknemer langdurig verzuimt of werk weigert. Koolmees wil dat werkgevers ook iemand kunnen ontslaan als niet aan een van de acht is voldaan, maar er wel van een ´optelsom´ sprake is.

 

De versoepeling van het ontslagrecht neemt volgens Koolmees drempels weg om mensen in dienst te nemen. Volgens de minister staan nu sommige wetten en regels een soepel werkende arbeidsmarkt in de weg. Een soepel werkende arbeidsmarkt is altijd prima natuurlijk, maar op dit moment is het vooral het gebrek aan personeel dat een soepele werking in de weg staat.

 

Minder zekerheid bij uw werkgever is misschien aanleiding om zelf voor wat meer financiële zekerheid te zorgen. Als u wilt weten welke mogelijkheden u heeft om zich tegen inkomensachteruitgang te verzekeren of ervoor te zorgen dat u onder alle omstandigheden uw maandlasten kunt blijven voldoen – zodat ontslag niet betekent dat u ook uw huis uit moet – neem dan contact met ons op.

%d bloggers liken dit: