Nieuws

GoodChoice
Nieuws
Trend van de week
19 jul 2018

Trend van de week

By There are no tags 0 comments

Pensioen is vaak al een complex onderwerp, maar dat geldt nog eens extra voor het nabestaandenpensioen. Heeft u inzicht of u of uw partner recht heeft op nabestaandenpensioen als een van u overlijdt? En weet u hoe hoog dat is?

 

Na het overlijden van een partner blijkt het nabestaandenpensioen vaak veel lager dan de achterblijvende partner had verwacht. Vooral vrouwen hebben dan vaak te maken met een onverwacht grote terugval in inkomen. Dat heeft vooral te maken met de ingewikkelde regels. Bovendien zijn die regels in de afgelopen jaren ook nog een paar keer veranderd. Sinds 1996 krijgen bijvoorbeeld alleen nabestaanden met kinderen onder de 18 jaar of deels arbeidsongeschikte nabestaanden een uitkering. Wie zelf meer verdient dan het sociale minimum wordt gekort. Verder kun je veel rechten op nabestaandenpensioen verspelen als je van baan wisselt.

Wilt u weten hoe het zit met uw pensioenregeling en wat er geregeld is voor de achterblijvende partner? Neem dan contact met ons op. Wij maken het graag duidelijk voor u en kunnen u een goed en onafhankelijk advies geven om de situatie te verbeteren.

%d bloggers liken dit: