Nieuws

GoodChoice
Nieuws
Huizenprijzen stijgen ook buiten de stad.

De huizenprijzen stijgen weer fors. In Amsterdam liggen de prijzen alweer ruim boven het niveau van voor de crisis. Door de oververhitting van de woningmarkt in de grote steden, warmt de markt in de gemeenten daaromheen ook op. Mensen die op zoek zijn naar een koopwoning in de binnenstad, zien de torenhoge prijzen en zoeken hun heil dan maar iets verder. En dus stijgen daar de prijzen ook. En intussen staat de hypotheekrente nog steeds heel laag.

De Nederlandsche Bank waarschuwt wel dat we niet al te gewend moeten raken aan die lage rentestand. Als die rente weer gaat stijgen, kunnen woningbezitters die bij een nieuwe rentevasttijd het dubbele tarief moeten betalen, wel eens in de problemen komen. Economen van de Rabobank denken dat dat wel mee zal vallen. Ze hebben berekend dat woningbezitters bij een verdubbeling ongeveer 140 euro per maand meer kwijt zullen zijn; een bedrag dat te overzien is volgens de Rabobank.

Het is verstandig om bij het afsluiten van een hypotheek naar verschillende scenario’s te kijken. Kunt u uw maandlasten nog steeds zonder problemen betalen als de rente verdubbelt? En wat doet u als u binnenkort een nieuwe rentevasttijd afsluit en u gaat de helft minder betalen? Gaat u dan versneld aflossen? Wij geven u graag een deskundig en onafhankelijk advies.

%d bloggers liken dit: