Nieuws

GoodChoice
Nieuws
Trend van de week
15 okt 2018

Trend van de week

By There are no tags 0 comments

De afschaffing van de dividendbelasting lijkt van tafel. Inmiddels zijn de andere grote bedrijven van Nederland, naast Unilever en Shell, al wel weer aangeschoven in het torentje van Rutte om met dat geld toch iets te doen voor het bedrijfsleven.

Bedrijven zijn erg succesvol in het pleiten voor hun belang bij aantredende kabinetten. Deze week bleek uit een onderzoek dat het in verkiezingstijd vooral over de burgers gaat en hoe die tegemoet gekomen kunnen worden. Maar zodra de formatie is gestart, maken de belangen van burgers plaats voor die van bedrijven. Na het aantreden van een kabinet stijgen de collectieve lasten. De beloofde lastenverlichting gaat vaak niet door. Bedrijven zijn er steeds, sinds het aantreden van het kabinet Lubbers II in 1986, gemiddeld met 0,3 miljard euro op vooruit gegaan.

Verkiezingspraatjes zijn dus mooi, maar wat telt is wat u overhoudt als een nieuwe regering aan de slag gaat. Op basis daarvan kunt u een inschatting maken van uw positie en maatregelen nemen om uw financiële zekerheid te verbeteren. Heeft u hulp of advies nodig om uw verzekeringen en financiën te verstevigen, neem dan contact met ons op.

%d bloggers liken dit: