Nieuws

GoodChoice
Nieuws
Trend van de week
08 nov 2018

Trend van de week

By There are no tags 0 comments

Uiterlijk 12 november moeten zorgverzekeraars hun premie en pakketten voor 2019 hebben bekend gemaakt. Vanaf dan kunt u kijken of er misschien een betere zorgverzekering voor u beschikbaar is dan u nu heeft.

Een ding is wel duidelijk: de premie gaat ook volgend jaar weer omhoog. Het kabinet ging uit van een gemiddelde stijging van 10 euro per maand. Maar het kabinet bepaalt dat niet, dat doen de zorgverzekeraars. DSW is altijd de eerste die de nieuwe premie bekend maakt en die komt uit op een stijging van 4,50 euro per maand. De verwachting is nu dat ook de andere zorgverzekeraars rond dat bedrag uitkomen. Het Zorgverzekering Informatie Centrum voorspelt dat de premie voor de basisziektekostenverzekering in 2019 ongeveer 5 euro per maand duurder uitvalt dan dit jaar.

U heeft een kleine twee maanden om uw keuze te bepalen. Blijft u bij uw ‘oude’ zorgverzekering of gaat u switchen? Die keuze wordt bepaald door de premie, maar dat is niet het enige. Het is ook van belang welke kosten de verzekeraar vergoedt en op welke manier. Declareert u uw zorgkosten of laat u de verzekeraar de kosten rechtstreeks betalen aan de geselecteerde zorgverlener? Een goede keuze is niet makkelijk. Het is verstandig om u goed te oriënteren de komende periode. Heeft u deskundig en onafhankelijk advies nodig? Schakel dan ons in. U kunt altijd contact met ons opnemen.

 

%d bloggers liken dit: