Nieuws

GoodChoice
Nieuws
Trend van de week
19 aug 2019

Trend van de week

By There are no tags 0 comments

U ziet op vakantie mensen op elektrische stepjes, mini-trikes, skateboards, monowheels of e-skates. Echt iets voor uzelf of voor uw kinderen. Kopen en meenemen dus. Helaas! U bent in overtreding als u daarmee de weg op gaat. En u bent niet verzekerd.

Elektrische speeltjes die in het buitenland gewoon gebruikt mogen worden, zijn in Nederland nog niet goedgekeurd. Daarom mag u er niet de openbare weg mee op. Doet u dat wel, dan riskeert u een boete van 380 euro en in beslagname. Omdat ze niet toegestaan zijn, bent u ook niet verzekerd als u er schade mee veroorzaakt. Er is simpelweg geen WA-verzekering voor af te sluiten.

Kunt u dan een beroep doen op uw aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) als u schade veroorzaakt met een e-step, e-skates of elektrische eenwieler? Misschien zullen sommige verzekeraars coulant zijn, maar in principe sluit de AVP schade veroorzaakt met een motorvoertuig uit. U draait dus helemaal zelf voor de kosten op. Een uitzondering is de e-bike. Die aansprakelijkheid is vaak wel gedekt op de AVP.

Ga niet onverzekerd de weg op. Kies liever voor een vervoermiddel waarvoor u zich wel WA kunt verzekeren. Wij adviseren u graag welke polis bij u past en kijken dan direct hoe u schade aan het vervoermiddel zelf goed verzekert.

%d bloggers liken dit: