Nieuws

GoodChoice
Nieuws
Trend van de week
28 nov 2019

Trend van de week

By There are no tags 0 comments

Heeft u wel eens overwogen om een auto privé te leasen in plaats van te kopen? Steeds meer mensen kiezen daar namelijk voor, onder meer omdat ze dan precies weten wat ze maandelijks kwijt zijn aan hun auto.

Bij een private leasecontract betaalt u elke maand een vast bedrag. Daarin zit ook onderhoud, wegenbelasting en verzekering. In de regel betaalt u alleen nog voor de brandstof. Dat is overzichtelijk. Veel autobezitters met een eigen auto blijken namelijk geen idee te hebben wat de maandelijkse kosten voor hun auto zijn. Uit eerder onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de maandelijkse kosten voor een eigen auto uiteenlopen van 250 tot 1.600 euro.

Van de autobezitters heeft 13 procent juist een voorkeur voor een leasewagen. Maar toch blijkt daar ook niet alles duidelijk te zijn. Uit het onderzoek komt bijvoorbeeld naar voren dat bijna de helft niet wist dat een leasecontract wel van invloed is op een nieuwe hypotheek maar niet op één die al loopt. Ook gaan veel consumenten er ten onrechte van uit dat ze bij private lease geen schadevrije jaren voor hun autoverzekering opbouwen.

Wilt u weten wat de verzekeringstechnische consequenties van leasen zijn? Of wilt u toch liever zelf kopen en daarvoor een goedkope en verstandige lening afsluiten? Neem dan ook eens contact met ons op.

%d bloggers liken dit: