Nieuws

GoodChoice
Nieuws
Veel financiële goede voornemens voor het nieuwe jaar

Ruim 80 procent van de Nederlanders heeft financiële goede voornemens voor het nieuwe jaar. Zuiniger aandoen (37 procent), minder onnodige uitgaven (37 procent) en niet rood staan (26 procent) zijn de top 3 goede voornemens.

Uit onderzoek van platform Wijzer in geldzaken blijkt ook dat bijna de helft (47 procent) nog niet weet welke veranderingen in wet- en regelgeving per 1 januari 2019 van invloed zullen zijn op hun portemonnee.

Voor veel mensen is de start van een nieuw jaar ook weer een belangrijk moment om te kijken waar ze op kunnen besparen. In de top drie staan besparen op de dagelijkse boodschappen (38 procent), besparen op winkelen (33 procent) en besparen op energie (27 procent). 58 procent van de mensen wil sowieso zuiniger met energie omgaan, vanwege de verhoging van de energiebelasting per 1 januari. Mensen die willen besparen op de kosten voor hun zorgverzekering kunnen tot 1 februari 2019 overstappen, maar moeten hun bestaande zorgverzekering wel voor 1 januari opzeggen.

Een belangrijke verandering in 2019 is het verhogen van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent. Ruim 30 procent van de mensen geeft om deze reden aan voor 1 januari nog extra boodschappen in te slaan. De btw-verhoging is voor 43 procent van de 1.000 ondervraagden reden om boodschappen te gaan kopen bij een goedkopere supermarkt.

%d bloggers liken dit: