Blog

Verzekeringen voor de Beginnende Tandarts

Alles wat u nodig heeft om zorgeloos te kunnen werken.

Meedenken over Benodigde Verzekeringen

Wanneer u aan de slag gaat als zelfstandig tandarts, dan bent u niet alleen een gezondheidsprofessional, u bent ook ondernemer. Dat betekent het inschrijven van uzelf als ondernemer en het voeren van een administratie.

Maar dat betekent ook dat u risico’s gaat nemen en die risico’s moeten afgedekt worden.

Want wat gebeurt er wanneer u een half jaar niet kunt werken door gezondheidsklachten of door ziekte, hoe komt u dan aan inkomen?

Of wanneer er onverhoopt iets niet goed gaat en een patiënt wil genoegdoening of spant misschien zelfs een rechtszaak aan? . U heeft dus niet alles in eigen hand.

Of het nu gaat om het opvangen van financiële klappen, om bijstand tijdens een gerechtelijke procedure of om ondersteuning tijdens een periode van minder inkomen. Voor al deze situaties bieden wij verzekeringen op maat aan.

Wij leggen u graag verder uit welke verzekeringen een beginnende tandarts nodig heeft en waarom deze zo belangrijk zijn.

Beroepsaansprakelijkheids- verzekering (BAV) voor Startende Tandartsen

Beroepsaansprakelijk heidsverzekering (BAV) voor Startende Tandartsen

Verzeker uzelf tegen beroepsrisico’s

Als zelfstandig tandarts, bent u zelf aansprakelijk voor materiele schade of letselschades die door uw toedoen ontstaan bij patiënten. Maar ook voor schades die uw medewerkers tijdens hun werk veroorzaken bij anderen.

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt in deze gevallen de schade. Dat betekent dat de claim die bij u wordt neergelegd, door de verzekering wordt betaald.

Omdat dit mogelijk om grote bedragen gaat, zorgt dit voor een spreiding van uw risico’s en komt u niet opeens voor grote financiële verrassingen te staan. Daarnaast zijn onze verzekeringen toegespitst op u als mondzorg specialist en bent u gedekt overeenkomstig wat er gevraagd wordt in actuele modelovereenkomsten.

De Rechtsbijstandsverzekering voor Startende Tandartsen

De Rechtsbijstands verzekering voor Startende Tandartsen

Verzeker uzelf tegen juridische kwesties

Op het moment dat u werkzaam bent als ondernemer, zult u veel zakelijke contacten en overeenkomsten hebben. Of het nu gaat om arbeidsvoorwaarden van het personeel, bestellingen bij leveranciers of behandelingen van patiënten, al deze zaken hebben een juridische component. En gelukkig gaat dit heel vaak goed. Maar wanneer het niet goed gaat, dan kunnen de gevolgen heel groot zijn. Want complexe juridische materie vraagt om het inhuren van juridische kennis.

Met een rechtsbijstandverzekering weet u zich altijd gesteund door een team van juristen om uw belangen te behartigen. U hoeft op het moment dat het erom spant niet zelf op zoek te gaan naar een jurist. De drempel om gebruik te maken van juridische hulp wordt lager en u hoeft zelf hier geen of weinig tijd en aandacht aan te besteden.

De Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor Startende Tandartsen

De Arbeidsongeschikt heidsverzekering (AOV) voor Startende Tandartsen

Stel uw inkomen veilig

De arbeidsongeschiktheidsverzekering zorgt ervoor dat u ook inkomen heeft op het moment dat u niet kunt werken doordat u bijvoorbeeld ziek bent of door fysieke klachten. Wanneer u door uw gezondheidssituatie een periode geen patiënten kunt behandelen, dan zal deze verzekering u in uw inkomen kunnen voorzien.

Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over de inkomsten voor uw huishouden tijdens ziekte.

U kunt een arbeidsongeschiktheidsverzekering niet rechtstreeks bij een verzekeraar aanvragen. U kunt hiervoor wel terecht bij ons. De AOV is een complex product en behoeft de nodige uitleg en begeleiding. Graag helpen wij u met het afsluiten van de meest passende AOV.

Maak een Startersafspraak bij Raadsheeren

Onze adviseurs komen graag met u in contact We zullen ingaan op de verzekeringen die u nodig heeft om uw beroep te kunnen uitoefenen maar ook op andere zaken die u als zelfstandig tandarts tegen zal komen. Zoals inschrijving in de Kvk, het openen van een zakelijke bankrekening, belasting aangifte en opmaak jaarrekening en bijvoorbeeld werkplekken.

U kunt eenvoudig contact met ons opnemen voor een startersafspraak. Vanzelfsprekend is deze afspraak geheel vrijblijvend.

Meer informatie? Wij helpen graag!

Graag bespreken wij met u wat uw wensen en doelen zijn, om vervolgens verschillende mogelijkheden uit te lichten die het beste bij uw situatie passen. Neem contact met ons op via 030 – 225 74 55