Blog

Voorkom Onderverzekering door een Goede Inventaris

Zorg dat uw verzekering up to date is.

Voorkom Onderverzekering door een Goede Inventaris

U kent misschien wel het gezegde “In de brand, uit de brand”. Natuurlijk is dit een grappige uitspraak maar de werkelijkheid is helaas bijna altijd anders. Brand is één van de meest voorkomende redenen van faillissementen voor bedrijven. En dit betreft niet alleen bedrijven die niet verzekert zijn. Want hoewel de meeste bedrijven een brandverzekering hebben, hebben lang niet alle bedrijven de juiste brandverzekering.

Wanneer uw verzekering gedateerd is, dan kan het zo zijn dat de dekking niet meer past bij de huidige bedrijfswaarde en dus de mogelijke schade.

Om dit scenario te voorkomen, adviseren wij ondernemers om een goede taxatie te laten uitvoeren en de verzekering hier op aan te laten sluiten. Dit zorgt er niet alleen voor dat u de juiste waarde laat verzekeren. Het voorkomt ook veel discussie achteraf, wanneer u vooraf duidelijk laat beschrijven wat er allemaal aanwezig is op uw terrein en/of in uw pand.

Wat is het voordeel van een Objectieve Taxatie?

Bij de bepaling van de waarde van uw gevaarsobjecten, kunnen verschillende waardes van toepassing zijn. Het is essentieel dat u uw gevaarsobjecten tegen de juiste waarde laat verzekeren. Hieronder enkele voorbeelden van de verschillende waardes:
Herbouwwaarde
Het bedrag dat benodigd is voor herbouw van het verzekerde gebouw – op dezelfde locatie en naar constructie en indeling gelijkwaardig – onmiddellijk na de gebeurtenis.
Verkoopwaarde
Het bedrag dat bij verkoop in het normale verkeer en uitgaande van dezelfde bestemming van het gebouw – met uitzondering van de grond – verkregen zou kunnen worden.
Nieuwwaarde
Het bedrag dat benodigd is voor het verkrijgen van nieuwe zaken van dezelfde soort en Kwaliteit.
Sloopwaarde
Het bedrag dat zou kunnen worden verkregen voor de nog bruikbare respectievelijk waardevolle onderdelen van het gebouw, verminderd met de kosten van het laten afbreken, wegruimen, afvoeren, storten en vernietigen.
Wanneer u schade heeft door brand, dan zult u bijvoorbeeld machines opnieuw moeten aanschaffen. Om deze reden is het belangrijk dat bij een taxatie objectief wordt vastgesteld wat de nieuwwaarde/vervangingswaarde was/is van de beschadigde machines.

Voorgaande is belangrijk om u schadeloos te kunnen stellen bij een gedekt evenement. De voortzetting van uw bedrijf komt hierdoor niet in gevaarlijk.

Hoe gaat een Taxatie voor de Verzekering in zijn werk

en onafhankelijke taxateur kan uw bedrijfspand en/of inventaris taxeren. Hierbij wordt er dus door een onafhankelijke partij geconstateerd wat de waarde van uw te verzekeren gevaarsobject(en) is.

U kunt vervolgens op basis van deze taxatie de juiste verzekering afstemmen. Dit geeft u direct een dubbel voordeel.

1. U bent niet onderverzekerd of over verzekerd. Wanneer u de waarde van het te verzekeren bedrijfspand/inventaris kent, dan kunt u de verzekering hier op laten aansluiten.
2. U kunt duidelijk aantonen wat er allemaal aanwezig is/was. Door de taxatie heeft u een rapport van de zaken die u tegen schade wilt verzekeren. Zo kunt duidelijk aan de verzekeraar aantonen welke schade er vergoed dient te worden.

Welke taxatie past bij Uw situatie

U heeft de mogelijkheid om uw bedrijfspand en/of inventaris te taxeren. Het is belangrijk dat u deze taxatie deugdelijk door een erkende taxateur laat uitvoeren. Wij adviseren dan ook om uw taxatie uit te laten voeren door een taxateur die dit conform Artikel 7:960 BW doet.

De taxaties 3 jaren geldig. Indien voor uw getaxeerde bedrijfspand een indexclausule van toepassing is, dan is de taxatie 6 jaren geldig.

Advies bij Taxatie en Verzekeren van Raadsheeren

Raadsheeren is uw onafhankelijke adviseur. Wij kunnen u begeleiden bij de taxatie en het verzekeren van uw gevaarsobjecten. Door te kiezen voor een onafhankelijke adviseur bent u zich verzekerd van advies dat geheel is gericht op uw belangen.

Wij komen graag met u in contact om uw wensen te bespreken.

Meer informatie? Wij helpen graag!

Graag bespreken wij met u wat uw wensen en doelen zijn, om vervolgens verschillende mogelijkheden uit te lichten die het beste bij uw situatie passen. Neem contact met ons op via 030 – 225 74 55