Nieuws

GoodChoice
Nieuws
Zorgkosten gaan stijgen
13 sep 2017

Zorgkosten gaan stijgen

By There are no tags 0 comments

Het Algemeen Dagblad, De Telegraaf en persbureau ANP melden op basis van anonieme bronnen dat de komende jaren zowel de zorgpremies als het eigen risico omhoog gaan. Dit zou blijken uit de conceptstukken voor Prinsjesdag.
Het eigen risico stijgt in 2018 mogelijk van 385 naar 400 euro. En het nieuwe kabinet verwacht dat de premie voor de basiszorgverzekering met 6 euro per maand gaat stijgen. Dit zou nodig zijn vanwege de stijgende zorgkosten. Aan de zorg wordt dit jaar 74,5 miljard euro uitgegeven. De kosten stijgen ieder jaar omdat er meer zorg geconsumeerd wordt, onder meer door de vergrijzing van de bevolking. Ook brengen innovaties en dure medicijnen hoge kosten met zich mee.
CDA en ChristenUnie pleitten er in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen nog voor het eigen risico te verlagen. De afschaffing of verlaging van het eigen risico zou echter ruim 1 tot bijna 5 miljard euro per jaar kosten. Om de hogere kosten te compenseren, zou de zorgtoeslag in 2018 stijgen met 130 euro per jaar.

%d bloggers liken dit: