Het kan gebeuren dat je niet genoeg saldo op je rekening hebt staan. Dan lukt het ons niet om de premie te incasseren voor je verzekering. Je kunt ook een keer vergeten zijn de premie over te maken. In beide gevallen heb je een betalingsachterstand. Wij sturen je dan een betalingsherinnering.
1. Wat kun je doen bij een betalingsachterstand?
- Wil je de openstaande premie direct betalen?
Dan kun je dat doen via rekeningnummer: NL 88 INGB 0673 9175 76 t.n.v. Raadsheeren B.V.
Vermeldt daarbij altijd jouw polisnummer. Heb je vragen over de openstaande premie? Neem dan contact op met je advieskantoor of met ons. - Kun je niet meteen betalen?
En heb je nog geen brief ontvangen van onze NVI of SRCM erkende incassopartner? Neem dan contact met ons op. - Heb je al een brief van onze incassopartner ontvangen?
Dan loopt het contact over jouw betalingsachterstand via hen. De contactgegevens ontvang je van onze incassopartner. Zij helpen je dan verder. - Heb je zorgen over je financiën of heb je schulden?
Al ruim 36.000 mensen met schuldzorgen werden geholpen met gepast advies via geldfit.nl. Doe via geldfit.nl een gratis online test en krijg advies op maat.
2. Wat gebeurt er als je een betalingsachterstand hebt?
Reageer je niet op onze betalingsherinneringen? Dan loopt je betalingsachterstand op en lopen de aanmaningskosten op. Uiteindelijk neemt onze incassopartner het van ons over.
Wij zijn wettelijk verplicht u erop te wijzen dat uw betaling binnen 30 dagen na de vervaldatum door ons ontvangen moet zijn. Is dit niet het geval? Dan wordt de dekking van uw verzekering automatisch opgeschort. De plicht tot betaling blijft bestaan en de dekking wordt in kracht hersteld op de dag na ontvangst van het verschuldigde bedrag.
3. Je kunt misschien een betalingsregeling treffen
Lukt het je niet om de premieachterstand in één keer te betalen? Dan kun je misschien een betalingsregeling met ons treffen. Samen met jou stellen wij een betalingsregeling vast. Wij moeten de premie dan wel kunnen incasseren van jouw rekening. Als dat niet lukt, vervalt de regeling.
4. Als je motorrijtuig onverzekerd is, ben je strafbaar
De Dienst voor het Wegverkeer (RDW) onderzoekt regelmatig of alle geregistreerde motorrijtuigen zijn verzekerd. Is je motorrijtuig niet verzekerd? Dan krijg je van RDW een boete van honderden euro’s. Je bent namelijk wettelijk verplicht je motorrijtuig te verzekeren.
– Versie januari 2023 –