Skip to main content

Een Hypotheek afsluiten als beginnende Huisarts

Als huisarts bent u vaak niet alleen dokter, u bent ook ondernemer. U kunt als huisarts in dienstverband in een praktijk werken, maar vaak zijn huisartsen ook als zzp’er aan de slag of als praktijkhouder. In die beide gevallen bent u dus ook ondernemer. Zeker jonge huisartsen die onlangs de opleiding hebben afgerond, kiezen regelmatig voor een zzp constructie waarbij zich dus als ondernemer inschrijven en hierna bij verschillende praktijken werken/diensten draaien.

Dit geeft een mooie kans om rond te kijken, ervaring op te doen en contacten te leggen. De volgende stap kan dan een dienstverband zijn bij een praktijk of inkopen in een praktijk. Maar in de tussentijd bent u dus zowel huisarts als zelfstandig ondernemer. En dat heeft gevolgen voor de manier waarop u een hypotheek afsluit. Banken willen van ondernemers van cijfers over een langere periode zien voordat ze een hypotheek willen verstrekken.

Voor huisartsen die als ondernemer werkzaam zijn, zijn er echter meer mogelijkheden. Omdat de vooruitzichten op een vaste betrekking of een gezonde onderneming erg goed zijn, is er voor een u vaak meer mogelijk dan voor de gemiddelde ondernemer.

In dit artikel willen we u informeren over de mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek.

Neem contact met ons op

De Hypotheek voor Starters in de Zorg

Wanneer u online een tooltje invult dan kan best even schrikken zijn. Met uw situatie is het niet mogelijk om een hypotheek te krijgen. U heeft bijvoorbeeld van een te kort aantal jaren jaarcijfers of u heeft geen duidelijk ondernemingsplan.

Omdat veel grote banken/hypotheekverstekkers op hun websites geen maatwerk leveren, komt er uit een eerste screening dat u niet aanmerking komt voor een hypotheek. Er zijn strenge regels voor ondernemers die ervoor zorgen dat hypotheekverstrekkers hun risico verkleinen. Het gevolg is wel dat succesvolle ondernemers soms moeite hebben met het afsluiten van een hypotheek.

Ditzelfde kan dus gelden voor bijvoorbeeld huisartsen die als ondernemer werkzaam zijn.

Wat veel adviseurs echter niet weten, is dat er voor startende medici aanvullende regels zijn. Er wordt bijvoorbeeld niet alleen gekeken naar uw huidige omzet maar ook naar de verwachting voor de komende jaren. En omdat deze vooruitzichten overwegend goed zijn, betekent dit vaak dat er voor huisartsen meer mogelijk is dan voor de gemiddelde ondernemer.

Extra Hypotheek mogelijkheden voor startende Huisartsen

Binnen de huisartsgeneeskunde is er veel werkgelegenheid en een grote baanzekerheid. Daarnaast is er zeker in de eerste jaren een groei in inkomen die zorgt voor positieve financiële vooruitzichten.

Dit zorgt ervoor dat de juiste adviseur uw aanvraag aantrekkelijker kan voorleggen dan de gemiddelde hypotheekaanvraag van iemand uit een andere sector.
Met de cijfers van het jaar/jaren aangevuld met een goede prognose is er daarom vaak ruimte voor een hogere hypotheek dan de standaard berekeningen aangeven.

Let op, het is dan wel van belang dat de aanvragen ook daadwerkelijk duidelijk maakt dat het een om een medisch ondernemer gaat!

De keuze voor de juiste adviseur

Bij Raadsheeren zijn wij gespecialiseerd in hulp aan ondernemers en dan aan ondernemers in de zorg in het bijzonder. Wij staan bijvoorbeeld specialisten bij die een medisch bedrijf hebben of huisartsen met een eigen praktijk. Door onze bestaande contacten met geldverstrekkers praten wij direct met de juiste personen en weten wij wat zij nodig hebben om u een hypotheek te kunnen verstrekken.

Wij kunnen u helpen om de juiste documenten en berekeningen te verstrekken waardoor u een helder beeld geeft van uw situatie.

Hierdoor is de kans op een goede hypotheek veel groter dan bij algemene adviseurs die minder contacten en minder ervaring hebben.

Wij komen daarom graag met u in contact. In een eerste vrijblijvend gesprek kunnen wij een goede inschatting geven van u mogelijkheden en u adviseren in uw verdere stappen.

Neem contact met ons op

Meer informatie? Wij helpen graag!

Wij staan altijd klaar om vragen te beantwoorden en te helpen. U kunt ons bereiken op: 030 – 225 74 55