Skip to main content

Een hypotheek voor de arts in opleiding

Medisch specialist wordt je niet zomaar, er gaat een lang traject van studeren aan vooraf. Na de opleiding geneeskunde, volgt er nog een specialisatie traject van meerdere jaren.

Het kan dus goed voorkomen dat u niet wilt wachten met het kopen van een huis totdat u als medisch specialist werkzaam bent. Er kunnen immers nog jaren waarin u werkt als ANIOS voorafgaan aan het AIOS traject. Om die reden zijn er veel artsen in opleiding die een huis willen kopen. Maar op het moment dat u in opleiding bent, heeft u nog geen specialisten salaris en er zijn vaak meerdere arbeidscontracten met de verschillende ziekenhuizen waarin u werkt tijdens de opleiding.

En dan is er vaak ook nog de studieschuld…
Al met al zeker geen standaard verhaal. Dit zorgt er dan ook voor dat niet iedere hypotheekverstrekker of tussenpersoon weet wat de beste oplossing is voor uw situatie. Als specialist op het gebied van persoonlijk advies aan medici, weten wij wel welke opties er voor u zijn. We vertellen u hier graag meer over.

Neem contact met ons op

Soepelere eisen voor AIOS, ANIOS en medische starters

Banken verstrekken hypotheken op basis van de afweging tussen de winst die zij kunnen maken en het risico dat ze lopen. Het tweede deel van de voorgaande zin is vooral van belang voor medici. Want de kans dat u na het voltooien van uw opleiding, als medicus aan de slag kunt gaan is heel erg groot. Daarnaast zijn de financiële vooruitzichten en de baanzekerheid voor artsen erg goed.

Dit zorgt ervoor dat een hypotheekverstrekker relatief weinig risico loopt bij het verstrekken van een hypotheek aan een arts in opleiding of een startende medisch specialist. Om deze reden zijn de standaard formules voor jonge artsen vaak dan ook niet zomaar van toepassing. Omdat het risico voor een bank bij een arts kleiner is dan bij de gemiddelde hypotheekaanvraag, kan een bank een ruimer aanbod doen met een hypotheek die is afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Vanzelfsprekend gebeurt dit niet zomaar. U dient wel overzichtelijk en goed onderbouwt aan de bank te overleggen waarom er voor u een meer soepele regeling van toepassing is. Dit is exact wat onze adviseurs op wekelijkse basis doen voor (jonge) medisch specialisten.

Als beginnende arts een hypotheek

Het is niet zo dat er voor artsen andere voorwaarden of rentes van toepassing zijn. Wel is het zo dat u op basis van het aantrekkelijke toekomstperspectief, soepeler criteria heeft bij het in aanmerking komen voor een hypotheek.

De situatie waarin beginnende artsen zich bevinden, kan sterk verschillen. U kunt als arts een ZZP constructie hebben of een tijdelijk contract tijdens uw opleiding. Misschien bent u werkzaam als medisch onderzoeker tijdens een PhD traject. Daarnaast kan er sprake zijn van een studieschuld.

Omdat er veel verschillende situaties zijn, zijn er ook veel verschillende passende oplossingen. Het is niet alleen van belang om te kijken naar het maximale hypotheekbedrag. De maandelijkse betaling, de mogelijkheden tot aanpassing van de hypotheek en de aanvullende voorwaarden zijn net zo belangrijk. Het is daarom belangrijk om het hele plaatje in uw afweging mee te nemen. Zodat u de hypotheek kiest die niet alleen nu bij u past, maar die ook in de toekomst geschikt voor u is.

Neem contact met ons op

Hulp bij een succesvolle hypotheekaanvraag door Raadsheeren

Raadsheren is expert in het bijstaan van ondernemers en medici. Dat betekent dat wij op dagelijkse basis beginnende of gevorderde artsen bijstaan bij hun financiële vraagstukken. Wij komen dan ook graag met u contact om op basis van uw persoonlijke situatie u te adviseren.

Wij staan altijd open voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek. U kunt hiervoor eenvoudig contact met ons opnemen. U zou toch ook kiezen voor een ervaren operateur? Kies ook voor een ervaren financieel specialist, kies Raadsheeren.

Meer informatie? Wij helpen graag!

Wij staan altijd klaar om vragen te beantwoorden en te helpen. U kunt ons bereiken op: 030 – 225 74 55