Skip to main content

Geld besparen en beter verzekert zijn door regelmatig de verzekeringen te controleren

Als ondernemer wilt u zich richten op het laten groeien en laten floreren van uw bedrijf. Over het algemeen zijn zaken als administratie, contracten en verzekeringen niet datgene waar u het liefst mee bezig bent.
Maar ze zijn wel bijzonder belangrijk. Want het goed op orde hebben dit soort belangrijke (rand)zaken, zorgt ervoor dat u niet wordt gehinderd bij het ondernemen.

Dit geldt bijvoorbeeld voor uw bedrijfsverzekeringen. Weinig mensen worden warm van het idee om die eens goed tegen het licht te houden. Maar dit is wel een bezigheid die u zowel geld kan besparen. Als die ervoor kan zorgen dat u in de toekomst geen onnodige barrières hebt doordat bepaalde zaken uw onderneming in de weg komen te staan.

Raadsheeren is een adviesbureau dat volledig is gericht op ondernemers. Dat betekent dat wij onze oplossingen op maat kunnen aanbieden aan ondernemers. Onze ervaring en ons grote netwerk, zorgen ervoor dat wij niet alleen kunnen adviseren over het wel/niet afsluiten van bepaalde verzekeringen maar dat wij ook de beste prijs/kwaliteit verhouding voor u kunnen vinden.
Neem contact met ons op

Waarom zou u uw verzekeringen controleren

Verzekeringen dekken een bepaald risico af. De grootte van het risico wordt bepaald door enerzijds de kans dat er iets gebeurt en anderzijds de mogelijk omvang van de schade.
Niemand verzekert een oude bureaustoel, ook al is de kans aanzienlijk dat die kapot gaat. Het schadebedrag is immers erg laag.
De balans kan de andere kant opslaan bij het verzekeren van waardevolle objecten. Wanneer die beschadigen, kan het namelijk heel lastig zijn om het bedrag ineens zelf op te moeten brengen.

Op dezelfde manier kan het verstandig zijn om schade die door u of uw mensen mogelijk aan anderen toegebracht kan worden te verzekeren. Ook dit kunnen namelijk onverwacht grote bedragen zijn.

We nemen u in dit artikel mee langs een aantal verzekeringsposten, die van tijd tot eens doorgelicht kunnen worden. Uw bedrijf kan immers veranderen van bijvoorbeeld rechtsvorm of u krijgt meer medewerkers of levert nieuwe producten/diensten aan andere klanten.

Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat uw verzekeringen niet meer passen bij uw situatie. Om die reden is het verstandig om de verzekeringen periodiek na te lopen.

Welke verzekeringen dient u als ondernemer periodiek te controleren

Rechtsbijstandverzekering
Uw rechtsbijstand is meestal afgestemd op de diensten die u levert. Wanneer deze veranderen kan het dus zo zijn dat ook uw rechtsbijstandverzekering niet meer passend is. Biedt uw verzekering ook dekking bij slepende conflicten met debiteuren en is er een kostenmaximum?

Wanneer uw bedrijf groeit of verandert, kan het goed zijn dat u bepaalde zaken zelf kunt regelen of dat u juist extra behoefte heeft aan bijstand. In beide gevallen is het goed om te kijken of de rechtsbijstandverzekering nog passend is.

Wanneer uw bedrijf groeit of verandert, kan het goed zijn dat u bepaalde zaken zelf kunt regelen of dat u juist extra behoefte heeft aan bijstand. In beide gevallen is het goed om te kijken of de rechtsbijstandverzekering nog passend is.

Wanneer uw bedrijf groeit of verandert, kan het goed zijn dat u bepaalde zaken zelf kunt regelen of dat u juist extra behoefte heeft aan bijstand. In beide gevallen is het goed om te kijken of de rechtsbijstandverzekering nog passend is.

Bedrijfsongevallenverzekering
De bedrijfsongevallenverzekering keert uit aan medewerkers die in dienst van uw bedrijf een ongeluk krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een ongeluk in de fabriek maar ook aan een verkeersongeval. Het bedrag dat de medewerker krijgt, kan variëren van een vast bedrag tot een percentage van het salaris.

Wanneer uw medewerkers andere taken krijgen, kan het verstandig zijn om na te gaan of de bedrijfsongevallenverzekering nog past bij de huidige taken van uw personeel.

Bedrijfsaansprakelijkheid en beroepsaansprakelijkheid
Deze verzekeringen worden vaak in één adem genoemd, maar zijn echt anders. Bedrijfsaansprakelijkheid gaat over de schade aan (spullen van) anderen, veroorzaakt door u of door uw personeel. Soms valt hier ook letsel aan eigen personeel onder.

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering wordt afgesloten om beschermd te zijn tegen beroepsfouten zoals een door uw bedrijf verkeerd uitgebracht advies. Of diensten die u heeft geleverd waardoor u klant schade heeft opgelopen.

En dan is er natuurlijk de grote nieuwe groep van risico’s, de cybercriminaliteit waarvoor steeds meer verzekeringen worden opgetuigd.

Altijd een goede maar scherpe dekking met Raadsheeren

Het is heel eenvoudig om overal een verzekering voor af te sluiten. Dit geeft een gevoel van veiligheid maar het kost u veel geld en het helpt u niet om aansprakelijkheid te voorkomen. Het dekt alleen de aansprakelijkheid af.
Om deze reden adviseren wij u altijd om eerst te kijken naar de processen binnen uw organisatie. Denk hierbij aan afspraken met medewerkers en cliënten. Zijn uw algemene voorwaarden op orde en weten al uw medewerkers hoe zijn zich in bepaalde situaties moeten gedragen?

Raadsheeren helpt u graag bij het nalopen van uw genomen preventie maatregelen. Want deze zorgen niet alleen voor minder risico maar ook nog eens voor een lagere premie.

Meer informatie? Wij helpen graag!

Wij staan altijd klaar om vragen te beantwoorden en te helpen. U kunt ons bereiken op: 030 – 225 74 55