Skip to main content

Hypotheek als starter in de zorg

Ben je net afgestudeerd als arts en kun je geen hypotheek krijgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als (beginnend) arts heb je vaak een tijdelijke arbeidsovereenkomst en geen direct uitzicht op een vast contract. Bij de meeste geldverstrekkers moet je drie kalenderjaren als waarnemer werken of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebben om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Ook een intentieverklaring, waarop staat dat uw tijdelijke dienstverband in vaste dienst komt, is een mogelijkheid om een hypotheek te kunnen afsluiten.

Als beginnende zorgprofessional komt er veel op u af. U combineert een intensieve opleidingsperiode met directe zorg en verantwoordelijkheid voor uw patiënten. Zoals uw patiënten aandacht verdienen, verdient ook uw financiële gezondheid de juiste aandacht. Het is belangrijk dat u een comfortabele leefomgeving heeft met grip op uw woonlasten. Een hypotheek aanvragen is daarbij niet eenvoudig, maar ook niet onmogelijk. Raadsheren kan u helpen bij het krijgen van een hypotheek.

Neem contact met ons op

Complexe hypotheekaanvraag

Voor beginnende zorgmedewerkers is een hypotheekaanvraag complex om verschillende redenen. Een daarvan is het niet kunnen krijgen van een vast contract door deze beroepsgroep. Ook niet als voor het afronden van de opleiding duidelijk is dat het traject tot specialisatie in eenzelfde ziekenhuis moet plaatsvinden.
Daarnaast lopen de artsen er tegenaan dat er niet altijd een opleidingsplek voor de specialisatie naar voorkeur beschikbaar is. In de tussentijd werken ze dan vaak met een tijdelijk contract in een ander ziekenhuis of op een andere afdeling bij het ziekenhuis van de specialisatiekeuze.

Ten tweede krijgen ze bijna nooit een intentieverklaring. Ten slotte werken artsen vaak in een maatschap. Als gevolg hiervan worden ze als ondernemer gezien, waardoor ze voor de beslissing van de hypotheekaanvraag worden meegenomen als ondernemer.

Hypotheek voor starters in de zorg

Veel artsen kunnen de maandlasten van een hypotheek goed verdragen, maar maken desondanks geen kans op een hypotheek. Sommige banken hebben hier een oplossing voor bedacht. Ze hebben speciale acceptatiecriteria gemaakt, zodat het voor startende zorgprofessionals ook mogelijk wordt om een hypotheek te kunnen afsluiten. Het idee is dat de bank doet alsof de arts een vast contract heeft of hier uitzicht op heeft. Verder is de hypotheek precies hetzelfde wat als het gaat om rente en voorwaarden.

Neem contact met ons op

Banken met speciale acceptatiecriteria

Enkele banken waar je als beginnende zorgprofessional terecht kunt zijn Attens, NN, ABN AMRO en Van Lanschot. Je moet zelf een werkgeversverklaring aanvragen bij de werkgever. De getallen die op dit document staan, kun je bij elkaar optellen en gebruiken als inkomen voor de hypotheekaanvraag. Onder dit bedrag vallen zowel je salaris als vakantietoeslag en eventuele bonus.

Voor wie is dit geschikt?

Deze speciale acceptatiecriteria gelden onder andere voor artsen (in opleiding), medisch specialisten (in opleiding), huisartsen, basisartsen en tandartsen. Ook als zelfstandige is het mogelijk om gebruik te maken van de speciale acceptatiecriteria. Echter, je moet dan wel alle jaarcijfers kunnen tonen aan de bank.

Neem contact met ons op

In 3 stappen naar een hypotheek

De eerste stap om een hypotheek af te sluiten is het inplannen van een vrijblijvend gesprek met een hypotheekadviseur. Er wordt een adviestraject opgestart, waarbij u centraal staat. Daarna krijgt u een hypotheekadvies op maat waarin rekening wordt gehouden met uw situatie, wensen en toekomstplannen. Ten slotte wordt de hypotheek aanvraag ingediend. Indien er wetsveranderingen plaatsvinden, zal dit met u besproken worden.

Raadsheeren

Bent u een starter in de zorg en ondervindt u problemen bij uw hypotheekaanvraag? Bij onze dynamische en jonge onderneming kunnen wij u begeleiden bij het afsluiten van een hypotheek. We hebben jarenlange ervaring in dit complexe proces, waardoor wij u goed advies kunnen geven. Samen kijken we naar uw wensen en toekomstplannen om vervolgens een goed plan te bedenken. Raadsheeren ontzorgt u op alle vlakken wanneer het gaat om financiële zaken. Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer informatie? Wij helpen graag!

Wij staan altijd klaar om vragen te beantwoorden en te helpen. U kunt ons bereiken op: 030 – 225 74 55