Skip to main content

Een succesvolle hypotheekaanvraag als startende ondernemer

De ruggengraat van de Nederlandse economie is natuurlijk de ondernemer. Toch lijkt het soms zo te zijn, dat het aanvragen van een hypotheek voor een ondernemer een stuk lastiger is dan voor een werknemer.

Waar een werknemer soms bijna alleen een loonstrook hoeft te overhandigen, zijn er voor ondernemers financiële verslagen, omzetplanningen en belastingaangiftes over meerdere jaren nodig.

Voor een startende ondernemer kan het daardoor nog lastiger zijn om een hypotheek te krijgen, omdat er nog niet zoveel cijfers aanwezig zijn.

Raadsheeren is een adviespraktijk met als specialisatie de hulp aan ondernemers. Wij begeleiden u dan ook graag bij uw aanvraag, zodat u een grotere kans hebt op een succesvolle hypotheekaanvraag. Ons netwerk en onze ervaring kunnen bij een startende ondernemer deuren openen, die anders gesloten blijven.
Neem contact met ons op

Kunt u als startende ondernemer een hypotheek krijgen

Een hypotheekverstrekker wil zekerheid. Hoe groter die zekerheid is, hoe meer geld ze aan u kunnen lenen. Die zekerheid kunt u verstrekken door te laten zien dat u al jaren een stabiele winst genereert. Hypotheekverstrekkers willen dan ook graag van drie jaren uw jaarcijfers zien.
Maar als startende ondernemer is dit vaak niet mogelijk. U bent immers nog geen drie jaar bezig.

Op zo’n moment loopt u als startende ondernemer vaak tegen dichte deuren bij een hypotheekverstrekker. Tenminste, wanneer u niet weet waar terecht kunt. Precies om deze reden staan wij startende ondernemers bij, omdat wij vaak op andere manieren kunnen aantonen dat u kredietwaardig bent.

Wat heeft u nodig voor een succesvolle hypotheekaanvraag als startende ondernemer

Omdat er nog een complete historie over drie of meer jaren van omzet en winst is, wil de hypotheekverstrekker graag op andere manieren inzicht krijgen in uw situatie.
Een manier om hier duidelijkheid over te verstrekken is een goed onderbouwde prognose. Door te onderbouwen welke inkomsten u verwacht en door deze bijvoorbeeld te onderbouwen met geaccepteerde opdrachten of te verwachten opdrachten, kunt u een prognose reëel maken. Door deze op te laten stellen door een accountant of bijvoorbeeld een gespecialiseerde adviespraktijk als Raadsheeren, wordt de prognose betrouwbaarder.

Daarnaast is het ook goed om uw verdiencapaciteit uit te leggen. Wanneer het onverhoopt toch tegen zit met de onderneming, wat gaat u dan doen? Als u eenvoudig een goede baan met salaris kunt krijgen, is dat een extra onderbouwing van uw kredietwaardigheid.

Neem contact met ons op

Een hypotheek met één of twee jaren als zelfstandig ondernemer

Het is het minimum om één jaar ondernemer te zijn. Een prognose voor de komende jaren is dan noodzakelijk om inzicht te krijgen in de mogelijke inkomsten over de komende jaren.
Wanneer u één of twee jaren als ondernemer actief bent, is het vaak mogelijk om op basis van bijvoorbeeld 80% van uw inkomen een hypotheek aan te vragen. Wanneer dit twee of drie jaar is, loopt dit percentage op naar 90% of 100%. Hoewel er dus mogelijk een lagere hypotheek is wanneer u pas kort ondernemer bent, is het wel mogelijk om een hypotheek te krijgen. Wanneer de hypotheekverstrekker erop kan vertrouwen dat u een stabiel inkomen heeft in de komende jaren.

Wij kunnen een inschatting voor u maken, zodat een indruk heeft wat er voor u mogelijk is.

Waarom hypotheekadvies bij Raadsheeren

Raadsheeren is volledig gericht op het bijstaan van ondernemers. Dit betekent dat wij een uitgebreid netwerk en ruime ervaring hebben op allerlei gebieden van ondernemersvraagstukken.
Onze hypotheekadviseurs hebben contacten bij bijvoorbeeld hypotheekverstrekkers die veel reguliere hypotheekadviseurs niet hebben, juist doordat wij volledig gericht zijn op onze zakelijke klanten.

Tevens kunnen wij u helpen bij het opstellen van de juiste documenten en het op de meest geschikte manier weergeven van uw cijfers en plannen. Hierdoor kunnen hypotheekverstrekkers een betere inschatting maken van uw financiële positie.

Wij komen graag met u in contact voor een eerste vrijblijvend gesprek waarin we uw mogelijkheden kunnen verkennen.

Meer informatie? Wij helpen graag!

Wij staan altijd klaar om vragen te beantwoorden en te helpen. U kunt ons bereiken op: 030 – 225 74 55