Skip to main content

Verzekering voor zelfstandige waarnemend huisarts

Als zelfstandig waarnemend huisarts is een goede verzekering erg belangrijk. Als zelfstandig arts bent u immers ook ondernemer. Het is daarom van belang uzelf en uw praktijk financieel in te dekken en hiermee eventuele financiële schade te voorkomen. Ben u benieuwd welke verzekeringen u als huisarts nodig hebt? Raadsheeren helpt u graag verder!
Het afsluiten van verzekeringen als zelfstandig waarnemend huisarts is in principe iets wat u maar eenmalig hoeft te doen. Om ervoor te zorgen dat u daadwerkelijk in één keer goed verzekerd bent gedurende uw hele carrière, is het ontvangen van het juiste advies een absolute vereiste. Het is vanzelfsprekend hierna wel verstandig om uw dekkingen mee te laten groeien met uw situatie en behoeften.

Ondernemers in Nederland zijn niet verplicht om verzekeringen af te sluiten, maar wij raden u sterk aan om als zelfstandig waarnemend huisarts in ieder geval de volgende drie verzekeringen af te sluiten; een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, een rechtsbijstandsverzekering en een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Wij leggen u hier graag meer over uit.

Neem contact met ons op

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

Net als in alle andere sectoren worden er in de zorg soms fouten gemaakt. Mocht u of een van uw werknemers onzorgvuldig of onjuist hebben gehandeld, dan bent u als zelfstandig ondernemer volledig aansprakelijk voor de schade die uw patiënt is aangebracht. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan u in dit geval dekking bieden voor de financiële schade die u mogelijk oploopt.
Met deze verzekering kunt u uw werknemers en collega’s ook mee laten verzekeren. Op deze manier voorkomt u niet alleen kosten als gevolg van uw eigen handelen, maar zijn ook de vergissingen van uw collega’s hierbij ingedekt.

Rechtsbijstandsverzekering (RBV)

De laatste verzekering die wij zelfstandigen vaak aanraden is de rechtsbijstandsverzekering. Deze verzekert u van juridisch advies en hulp in het geval u of uw bedrijf met het recht te maken krijgt. Als arts is de kans groot dat u ooit in uw carrière te maken krijgt met een procedure bij de klachtencommissie.
Zaken waarin u als zelfstandig huisarts zoal in betrokken kan worden zijn bijvoorbeeld tuchtrechtelijk processen na aanleiding van een klacht van een patiënt. Ook bijvoorbeeld geschillen met de Inspectie voor de Gezondheidszorg vanuit de overheid, zijn situaties waarin u graag aanspraak zou willen maken op een rechtsbijstandsverzekering. Voor dit soort omstandigheden komt het hebben van een rechtsbijstandsverzekering erg van pas.

Neem contact met ons op

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Als zelfstandig waarnemend huisarts is het, net als voor elke ondernemer in Nederland, erg verstandig om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering* verzekert u uzelf van inkomsten in het geval u (tijdelijk) niet in staat bent om te werken. Dit kan bijvoorbeeld zijn door langdurige ziekte, ongevallen of in het geval van een zwangerschap.

Indien u arbeidsongeschikt wordt, zal iemand uw functie deels of geheel over moeten nemen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering zal er in dit geval voor zorgen dat naast uzelf, ook uw vervanger op zo’n moment betaald wordt. Zo beschikt u gegarandeerd over een stabiel en uitgebreid financieel vangnet voor de toekomst.

Wat kan Raadsheeren voor u betekenen?

Binnen de drie verschillende verzekeringen is het belangrijk om precies te weten waar u wél en niet voor meeverzekerd bent. Ook zijn er binnen elke verzekering mogelijkheden om u middels een aanvullende dekking voor meer zaken mee te laten verzekeren. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het laten meeverzekeren van personeel of zakelijke auto’s. Wij kunnen ons daarom voorstellen dat u nog met een aantal vragen zit.

Raadsheeren helpt u van harte bij het beantwoorden van al uw vragen. Als dynamische, laagdrempelige onderneming adviseren wij u graag over alles wat u als zelfstandig huisarts op financieel vlak moet weten. Op deze manier hopen wij uw financiële zorgen weg te nemen en uw te mogen coachen bij het krijgen van het benodigde inzicht voor het maken van al uw beslissingen. Neem vooral contact met ons op om samen te kunnen kijken naar wat voor u de beste opties zijn!

Meer informatie? Wij helpen graag!

Wij staan altijd klaar om vragen te beantwoorden en te helpen. U kunt ons bereiken op: 030 – 225 74 55